Apteekin palvelut

Resepti- ja itsehoitolääkkeet

Kärsämäen apteekista saat reseptilääkkeet nopeasti ja joustavasti. Meiltä löytyvät kaikki tärkeimmät itsehoitoon tarkoitetut lääkkeet ja muut tuotteet. Jos tarvitsemaasi apteekkituotetta ei löydy valikoimistamme, hankimme sen mielellämme sinulle. Voit myös soittaa meille ja kertoa tarvitsemistasi lääkkeistä.

Neuvomme ja autamme aina oikean lääkkeen valinnassa sekä annamme tietoa lääkkeiden turvallisesta ja oikeasta käytöstä. Tarkistamme resepti- ja itsehoitolääkkeiden yhteensopivuuden.

Kerromme sinulle, jos lääkkeesi on vaihtokelpoinen. Reseptilääke voidaan apteekissa vaihtaa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas itse kiellä vaihtoa.

LINKIT:
 

       

Reseptien uusiminen

Kärsämäen terveyskeskuksen asiakkaat voivat jättää reseptit uusittavaksi apteekkiimme. Uusimme myös sähköiset lääkemääräykset. Palvelusta perimme pienen maksun.

Annosjakelu

Jos käytössä on useita säännöllisesti otettavia lääkkeitä, lääkehoidon onnistumista voidaan helpottaa koneellisella annosjakelulla.

Tällöin lääkkeet toimitetaan kahden viikon välein kertakäyttöisiin annospusseihin jaeltuina.

Palvelu sopii erityisesti iäkkäille tai heille, joilla on vaikeuksia käsitellä lääkepakkauksia tai huolehtia lääkehoidosta itsenäisesti.

Ota meihin yhteyttä. Palvelu on maksullinen.

LINKKI:
Lisätietoa yhteistyökumppanimme sivuilta

Kela-korvaukset

Olemme sopineen Kelan kanssa lääkkeiden suorakorvausmenettelystä. Lääkekorvauksen saa suoraan apteekista kelakorttia näyttämällä.

Vuoden 2016 alusta lähtien otettiin käyttöön alkuomavastuu, joka on uusi osa lääkekorvauksia. Alkuomavastuu koskee kaikkia yli 18-vuotiaita. Alkuomavastuun (50 euroa) täytyttyä Kela maksaa osan korvattavan lääkkeen hinnasta. Korvauksia voi saada lääkärin määräämistä lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, joita käytetään pitkäaikaisen ihotaudin hoitoon.

Lääkekulujen vuosiomavastuu eli ns. lääkekatto on 579,78 euroa vuonna 2021. Lääkekulujen vuosiomavastuuseen lasketaan mukaan alkuomavastuu ja kaikki korvattavista lääkkeistä maksetut omavastuut. Lääkekulujen vuosiomavastuun ylityttyä maksat vain 2,50 euroa jokaisella asiointikerralla korvattavaa lääkettä kohden.

Tiliasiakkuus

Voit halutessasi ryhtyä apteekkimme tiliasiakkaaksi. Resepti- ja itsehoitolääkeostot kirjautuvat apteekkikäynnillä tilille. Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa. Suosittelemme palvelua erityisesti heille, jotka eivät itse pysty hoitamaan apteekkiasioitaan. Kysy meiltä lisää!

Lääkejätteiden palautus

Voitte tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiimme hävitettäväksi.

Palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodixtabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

Lääketurvallisuussyistä johtuen apteekki ei hyvitä asiakkaalle kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä, koska apteekkari vastaa osaltaan luovuttamiensa lääkkeiden asianmukaisesta käsittelystä. Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei voida palauttaa myyntiin.

Yhteistyö

Tulemme mielellämme kertomaan lääkkeistä ja lääkehoidoista eri järjestöjen tilaisuuksiin. Erityisenä vahvuutena meillä on iäkkäiden lääkehoito.  Ota yhteyttä!